dimarts, 4 de març del 2008

Portabella, Jordi (II)

En el darrer post explicàvem un parell de raons per les quals considerem que la sortida d'ERC del govern municipal a Barcelona és una farsa. Avui ens proposem demostrar la segona afirmació que fèiem.

En Portabella ha deixat a la seva gent de confiança "col·locada" als llocs de responsabilitat política per quan torni a governar. Això ja ho van fer els d'ERC al govern de la Generalitat quan van ser explusats i, com s'ha vist al final, amb el pacte exprès, els hi va anar de conya. Tot teatre, com sempre amb aquesta gent. I a Barcelona també.

Perquè, com pot ser que no hagin dimitit, els hagin cessat o hagin plegat persones com les que relacionem a continuació si aquestes persones ocupen llocs de confiança política?

Miquel Mateu: Director de serveis de promoció de l'activitat econòmica interior. Nomenat per Portabella (ell era regidor de Promoció econòmica) i ratificat en el càrrec per Hereu. Exmemebre de l'executiva nacional d'ERC i membre de l'executiva de la Federació de Barcelona en l'actualitat.

Jordi Torrades: gerent de l'Institut Municipal de Mercats, l'altra gran àrea de govern d'ERC a l'Ajuntament. Torrades és el president de la sectorial de comerç, consum i turisme d'ERC Barcelona.

I n'hi ha més. Els anirem desERCmascarant...

Portabella, Jordi (I)

Posem-nos en situació: ERC no va voler reeditar el pacte de govern a l'ajuntament de Barcelona després de la bofetada que es van fotre a la capital del país a les darreres eleccions municipals. En aquell moment des de les files republicanes es va vendre aquesta decisió com un acte de coherència política i de dignitat nacional. Alguns, fins i tot, van aventurar-se a dir que Portabella era molt valent en trencar el tripartit barceloní mentre els dirigents del seu partit mantenien a cap i espasa el tripartit a l'altra banda de la plaça de Sant Jaume. I els més valents deien que Portabella amb aquesta maniobra guanyava molts punts en la lluita interna d'ERC.

Però res més lluny de la realitat. Les nostres fonts ens informen que la jugada de Portabella és una jugada de salvació personal. Que de veritat Portabella no ha deixat mai el govern de Barcelona i que pacta i pactarà tot el que clagui amb l'Hereu. I a què juga? Portabella té tancat el retorn al govern municipal passades les eleccions del 9 de març (o després de l'estiu a tot estirar) si no el "criden" per afers de més rang. I en que es basen les nostres fonts?

En primer lloc és evident que té contactes permanents amb l'alcalde i que el salvarà quan faci falta. Ja li ha aprovat els pressupostos. Marxa de govern perquè considera que aquest govern no és el seu, però aprova els pressupostos, deixant que l'alcalde faci i desfaci el que vulgui.

Però en segon lloc, i el més important, Portabella ha après molt dels seus amics de Calàbria i tot i marxar del govern hi ha deixat a tota la gent de confiança portant les àrees que controlava per quan torni. Igual que va fer ERC al govern de la Generalitat quan els van "expulsar". Tot calculat... Els propers dies posarem noms i cognoms a aquests càrrecs de confiança que encara avui estan cobrant del govern socialista. I no en són pocs, no!