dimarts, 19 de juny del 2007

Directe!Cat (1)

Fa un dies us vam avançar que parlaríem d'aques diari electrònic creat per la gent d'ERC (especial que hi estan dedicant els amics de TWT). I avui només és el primer capítol, perquè el tema dóna per a molt!

Bé avui aquest magnífic pamflet, el butlletí oficial d'ERC, el diERCte!Cat vaja, ha publicat una notícia segons la qual ha arribat a un acord amb l'Agència Catalana de Notícies. Fins aquí cap problema. Diversos mitjans arriben a acords amb l'ACN a la qual contracten els seus serveis.

Quina és la gràcia de tot plegat, doncs? Senzillament que l'ACN la paguem entre tots i totes i que d'ençà el retorn d'ERC al govern hi han col·locat el seu gurú periodístic a dirigir-la, en Saül Gordillo.

I què, us preguntareu? Doncs que en Gordillo a banda de ser un protegit del Puigcercós és també l'amo d'una web de nom Poliblocs.cat, una web que està feta per... Tirabol produccions (vegeu el peu de pàgina) que és l'empresa propietària de... Directe!Cat.

Tanquem un altre cercle. L'ACN, que paguem entre tots i totes, presta el seu servei a Directe!Cat que resulta que són molt amics del director de l'agència. Les preguntes tornen a ser evidents: el servei de l'ACN és gratuït (o sigui pagat per tots els catalans i catalanes?), quina relació hi ha entre ACN-Saül Gordillo i Directe!Cat? I entre aquests i Sobirania i Progrés? I entre SiP i ERC? I entre tots plegats?

[Nota del dia 22/06/07: ens agradaria felicitar els amics de TWT per aquesta entrada al seu bloc. Complementa perfectament la nostra...]