divendres, 11 de maig del 2007

Sobirania i Progrés (1r capítol)


La Plataforma Sobirania i Progrés inicia la primera de les sèries de denúncia d'aquest bloc. Aquesta Plataforma "independent" va sorgir fa un temps al voltant d'un seguit de teòrics intel·lectuals sobiranistes que volien, des de la seva talaia, encapçalar un moviment plural cap a l'autodeterminació dels Països Catalans.

Tots i cadascun dels membres fundacionals són gent d'ERC. Fins aquí cap problema. El problema ve quan intenten vendre independència orgànica i quan amb els recursos públics fan negoci i converteixen les seves reivindicacions en el seu modus vivendi.

Des d'avui, però, els anirem desERCmascarant...

Per començar alguna dada de recent acutalitat...

El passat 27 d'abril es va celebrar el CAS07, el festival musical que ja arriba a la seva segona edició, organitzat per la Plataforma Sobirania i Progrés i la Fundació Cultura. Aquest festival compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Una col·laboració molt substanciosa que no té cap altre esdeveniment d'aquest tipus. Amb una aportació de 135.000 euros el govern català va pagar la primera edició del CAS. D'entrada ja trobem estrany que es subvencioni d'aquesta manera un concert (per quina raó aquest i no pas un altre?) que d'altra banda cobrava entrada als assistents. A no ser que amb aquests diners es paguessin altres coses més enllà del concert...

I que es pot pagar amb tants diners? Potser el disseny del cartell? Els amics de TWT ja han fet notar que aquest cartell el va fer un "tal Jordi Vinyets el mateix senyor que dissenya la revista d'ERC i cap de llista d'ERC a Sentmenat el 1999." (mireu les propietats del document del flyer del CAS!)

I l'equip de TWT es pregunta "Però què costa el Cas07? Qui ho paga? I, sobretot, qui es queda els diners: ERC o Sobirania i Progrés?"

Què costa ja ho hem explicat. Qui ho paga també. Qui es queda els diners, això ja és més complicat de dir... O no?

El què i el perquè

desERCmascarant: desemmascarant ERC, som un grup de gent diversa que ens sentim decebuts per l'actuació actual d'ERC. En el seu moment, ja fa temps, vam creure les promeses dels seus líders de fer una política diferent, de "mans netes" i "aire fresc" i consideràvem que el projecte d'ERC podia suposar un canvi important en el mapa polític català, sobretot pel que feia a l'abandonament de les pràctiques clientelars, nepotistes, sectàries i, sovint, corruptes dels altres grups polítics.

Però aquestes esperances es van començar a torçar fa temps. Tot just quan ERC va començar a tocar poder i de manera barroera va començar a jugar amb els sentiments i la bona fe de molts de nosaltres. Sembla que per ERC el poder és negoci. És coacció. És favoritisme. És amiguisme. És, com ells havien criticat anteriorment, una via per mantenir el seu propi "xiringuito".

Plataformes manipulades. Teòrics opinadors independents al servei del partit. Negocis obscurs. Pràctiques corruptes. Manca de paraula. Afició a les cadires i les estores. Lluites mafioses pel poder. Coaccions...

Carods i Puigcercosos han fet el mateix que la resta de polítics. Ells i la seva tropa. Però tot això ho anirem desemmascarant des d'aquest bloc. Amb l'humil esperança que alguna de les nostres denúncies acabin arribant a la gent...