dimecres, 21 de maig del 2008

Coherència? (2)

Atenent a les repercussions del nostre escrit anterior, voldríem precisar alguns dels comentaris:
1) En cap moment dèiem que la gent no pogués guanyar-se la vida, ans el contrari. Considerem que si la gent és vàlida pot ocupar els càrrecs que vulgui. El que demanàvem era coherència POLÍTICA. Per nosaltres no és compatible posar a parir un govern (al qual nosaltres també critiquem!!!) i al mateix temps cobrar d'aquest govern. D'això se'n diu col·laboracionisme!

2) El senyor Carretero fins fa dos dies cobrava d'un lloc nomenat per la Generalitat, no pas per l'Ajuntament de Puigcerdà com algú diu. I si no mireu els estatuts de la fundació de l'hospital on deixa clar que els nomenaments els fa la Generalitat (a proposta de l'Ajuntament? Això és secundari, el sr. Carretero és copartícep del govern al qual critica)

3) El senyor Valdero ha posat el càrrec a disposició. Ens sembla molt bé! Però el que hauria d'haver fet per coherència política era DIMITIR, no esperar a que el cessessin. Quin sentit té dir que el Govern no va enlloc i quedar-s'hi? Si no s'està d'acord amb una cosa es plega i prou. Encara que faci mal a la butxaca... Això és la coherència que demanem. En Valdero sabia que si deia que estava amb en Carretero ningú el cessaria. Ell mateix s'ha blindat. Això és més vell que l'anar a peu. Ell hagués pogut dir que estava amb en Carretero per mil raons, totes respectables i que no implicarien la seva dimissió. Però si una de les raons és perquè el Tripartit Express no li agrada el que ha de fer és plegar!

4) Nosaltres estem en contra del Tripartit Express. I pensàvem que RCat (i alguns altres membres d'ERC) podien, encara, ser dignes. Però el que ens dol és que també aquesta gent tingui tant poca vergonya. I tant poca coherència...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

1) Perquè no es pot cobrar d'un govern com a metge, professor o funcionari, i "posar-lo" a parir?
2) Lo secundari es que el nombrament d'en Carretero el fes el govern. Lo important es que es fes a proposta de l'ajuntament.
3) Sobre en Valdero teniu rao.
4) RCAT té molts centenars de simpatitzants. No generalitzeu.

Anònim ha dit...

Hola amics, aquest matí us he tramès un altre escrit com a comentari en l'anterior entrada que heu publicat (titulada "coherència 1"). El meu és el 3r (i més extens) dels comentaris.
Si us heu fixat no he aixecat cap paraula més alta que l'altra i sempre m'he expressat de manera respectuosa envers tothom i, evidentment, envers vosaltres.

Una cosa és opinar si en Valdero hauria de dimitir o no hauria de dimitir. Vosaltres opineu que hauria de dimitir i jo opino que no ha de dimitir, però no perquè tinguem opinions diferents ens hem de llençar els trastos pel cap i tractar-nos de barruts i de poca vergonyes. M'enteneu, oi?

Sóc de la Regió de Girona, visc al Gironès, com sabeu aquí es publica el diari El Punt, i per aquest mitjà, recordo que fa temps em vaig assabentar que aquell hospital tranfronterer de la Cerdanya (Alta-estat francès i Baixa Cerdanya-estat espanyol) va ser una proposta de Joan Carretero i Grau, en aquell moment alcalde de l'Ajuntament de Puigcerdà (no va pas ser una proposta de la Generalitat).
Però és clar, com que en matèria d'hospitals, els ajuntaments no hi tenen competències i sí que les té la Generalitat, suposo que el tema el deurien aprovar per més amunt: Generalitat, administració de l'Estat francès, etcètera.
Tanmateix, si Carretero en va ser el principal impulsor, amb molts coneixements i capacitats per a l'equipament, ¿s'entendria que després se'l foragités i marginés de la planificació o projecte d'aquest hospital?
Jo crec que no, per això hi deu haver un consorci, m'imagino, amb diferents administracions concernides, Generalitat, ajuntament/s, alguna administració de Cat. Nord, com a mínim.
No trobo gens estrany, doncs, que Carretero estigués dintre, treballant en aquest tema.
Si els Estats o la Generalitat-Administració francesa ho haguessin fet molt abans, no caldria que un alcalde d'una vila fronterera s'hagués basquejat, però ja sabem com funcionen les administracions estatals: espanyola, francesa, i subestatals.
Per tant, considero lògic que Carretero corrés per allà enmig i hi estigués en l'assumpte, treballant-hi.

Tornant a en Valdero, jo em pregunto, ¿no es poden tenir opinions diferents a dins d'un govern? ¿Tothom ha d'opinar igual? Hi ha un concepte de la "coherència" que fan un xic de por. En els governs de Josif Stalin, sí que no es podia discrepar internament a l'interior dels governs, però espero que a en Valdero no l'expulsin per ser un tripartit stalinista, així ho espero.

Dins un govern, hi ha nivells (graus) de discrepància, i nivells (graus) de segons quin càrrec és, segons les circumstàncies.

Si un treballador està en una empresa o en una administració i no esta d'acord amb la política que porta a terme la direcció d'aquella empresa, però creu que, des de l'àrea que li és encomanada, encara pot aportar quelcom de positiu o optimitzable per a la societat, no veig per què aquest persona vàlida ha de tenir la necessitat i obligació de dimitir.

Perquè, a vegades, els càrrecs de més avall, com el d'en Valdero, poden tenir un cert marge d'autonomia per a fer certa feina productiva.

Altra cosa més fotuda són els Consellers, que evidentment tenen més atribucions, responsabilitats i competències que un càrrec de més avall com el d'en Valdero. Consellers, amb responsabilitats polítiques més grans, que ben segur estan més condicionats pel pressupost i per les línies que traça la majoria en el govern (en aquest cas el PScOE).

En Carretero va aguantar tant com va poder, va aplicar una part de les polítiques que ell tenia estructurades en el seu pensament (per cert, dintre les limitacions, ho va fer prou bé, quasi tothom ho reconeix, fins i tot els polítics de Convergència i Unió), però va arribar fins on va poder.

Allà on va veure que la seva acció quedava neutralitzada per manca de finançament o per obstacles dels socialistes, va dir el que havia de dir a l'entrevista de La Vanguardia (no només 2 qualificatius vers un "emperadoret", va dir més coses, de calat).
On no es pot fer més, no es pot, i així se la va jugar. El van expulsar (sense ell haver rectificat els qualificatius cap al demagog). Dignitat.

En Valdero, com he dit abans, és un cas diferent. Un càrrec de més avall, no té tantes competències com el d'un Conseller i si, dintre del que cap, encara pot fer alguna (o algunes) cosa (o coses) positiva (o positives) en l'àmbit de les atribucions del seu càrrec, doncs millor que millor, i endavant...
¿O no pot tenir opinions pròpies, el sr. Valdero?

Per mi, el més important -bàsic-, és que els principals responsables d'RCat (Carretero i Rut Carandell) no estan en el govern.

Un altre exemple. Si tu t'estimes el teu país, la teva Universitat, i tens un càrrec mitjà o inferior dins la Universitat, però no t'agrada com està dirigida, ¿has obligatòriament de dimitir perquè qui després te substitueixi, ho faci pitjor que tu i degradi encara més una part de la Universitat, que és una part d'aquest país?

Ja sé que no us hauré convençut, és clar que no, però almenys, intentem respectar-nos els uns als altres i comprenguem que cada cas i cada situació és diferent, té explicacions, pros i contres.

Que us vagi bé, una salutació cordial.

Anònim ha dit...

Jo sóc independentista, dono suport a Reagrupament i treballo per a un projecte d'un museu que depén de la Generalitat, ¿hauria de plegar perquè ens ha tocat estar dirigits per Desgràcies Montilla i la seva banda de filibusters? Em sembla que no... i en Carretero d'aquest projecte de l'hospital tampoc. No barregem les coses.

Anònim ha dit...

El projecte d'hospital transfronterer, com algú apunta aquí, és un projecte que ve d'antic i que va contar amb la planificació i l'empenta de Joan Carretero primer i ara de l'actual alcalde Joan Planella. En Carretero ha estat copresident (n'hi ha un altre nomenat des de la banda francesa), fins fa poques setmanes. Ell mateix va plegar i ningú, absolutament ningú li ho havia demanat. Senzillament ha plegat per dedicar-se a RCAT i potser a partir del dia 7 de juny a ERC. Aquesta és una.

Pel que fa al tema Valdero ell efectivament ha presentat la dimissió, però no li ha estat acceptada pel conseller Huguet. Actualment Valdero està fent campanya activament per Reagrupament.Cat.

I ja per acabar, el fet de que en Joan Carretero fos directiu de l'hospital transfronterer i el sou que guanyava es va saber gràcies a que els candidats de RCAT van publicar a la pàgina web del corrent crític el seu sou, també sense que ningú els ho demanés. Ho van fer com una mostra de transparència.

Anònim ha dit...

Anava molt bé aquesta pàgina web, fins que de cop i volta sembla que els seus factors hagin estat segrestats, lligats i emmordassats pels sicaris d'en Vendrell i aquests s'hagin fet amb el teclat.

Em sembla que en feu un gra massa. ¿Vosaltres us heu posat a fer crítica comparada d'això que dieu d'en Joan Carretero amb els tripijocs, xanxullets i corrupteles que fins ara havíeu denunciat? Va, home, va, nois, que és que llegint els missatges i aclariments que deixa aquí la gent ho hauríeu de tenir clar i retirar els dos darrers posts. Però el pitjor de tot és que no heu tornat a escriure res més ni heu dit res. Molt malament. Fatal. Zero. Vosaltres també hauríeu de sortir a desERCmascarant, com a protagonistes...