dimecres, 27 de juny del 2007

Mans netes! O no tant...

La gent d'ERC, fa uns anys, no parava de repetir la ja tristament famosa frase de "mans netes". D'un temps cap aquí, però, han hagut de deixar-la d'usar perquè feien el ridícul constantment (carta financera, amiguisme, enxufisme, negocis poc clars...). Nosaltres intentarem demostrar, de fet ja ho fem, que aquesta gent està jugant amb els diners de tots i totes i que a més s'omplen la boca de país i el que fan és mantenir el seu "estil" de vida.

Un dels casos més flagrants és el de l'Oficina Antifrau. Aquesta oficina que havia d'investigar la corrupció i el malversament de fons públics és encara avui una entelèquia. Fa més de dos anys que els republicans hi donen voltes i encara no l'han feta. Això sí, hi tenen gent col·locada des de fa temps i en concret hi tenen una senyora que des del maig del 2005 cobrant gairebé 60.000 euros anuals (suposem que d'aquí li cal descomptar l'impost que tots els càrrecs d'ERC paguen a en Vendrell).

La senyora Lourdes Parramon va ser nomenada pel Conseller Bargalló, com dèiem el 2005. Quan els seus amics d'ERC van marxar ella es va quedar i amb el nou tripartit ara depèn del conseller Puigcercós. Amb tot, quan es va crear el programa per crear aquesta oficina antifrau, el maig del 2005, es va dir que la proposta havia d'estar feta en tres mesos i ara amb el nou govern es diu que ja es farà quan calgui... sense data (veure article 12 d'aquest decret). Però això sí, la senyora té un nivell A28 que segons aquestes taules correspon a un sou de 58.045,38 euros. Quasi res!

Suposem que les excuses són que el Consell Consultiu els hi va tombar la proposta que van presentar a les acaballes de la darrera legislatura, però aleshores la pregunta és: tenen una senyora que la única feina que fa és fer una llei i que cobra gairebé 60.000 euros i fa la feina malament? Per quina raó se la ratifica amb el canvi de govern, doncs? O és que potser encara necessita un parell d'anys més per fer una cosa mínimament presentable?

I la pregunta clau: deixaran els senyors d'ERC d'enganyar-nos d'una vegada? Prou de parlar d'aquesta oficina si són incapaços de crear-la. O és que potser no la volen crear, justament? Perquè encara descobriria alguna cosa delicada?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estàs pitjor informat que els d'e-notícies (o potser ets un d'ells?.Aquesta Sra. no és de cap partit (o sigui, no paga), sinó una advocada "fitxada" per la seva capacitat en temes d'anticorrupció. I saps ben bé que si l'Oficina no s'ha creat abans no ha estat per culpa seva. Ara bé, els blocs tenen això, permeten que il·luminats com tu vagin escampant xorrades. Potser tens massa temps lliure??